Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

'oku' Emrinin Manasını Kavrayamamışsan Kadir Gecesinin Bin Aydan Hayırlı Olmasından Sana Ne

'oku' Emrinin Manasını Kavrayamamışsan Kadir Gecesinin Bin Aydan Hayırlı Olmasından Sana Ne

'OKU' EMRİNİN MANASINI KAVRAYAMAMIŞSAN KADİR GECESİNİN BİN AYDAN HAYIRLI OLMASINDAN SANA NE?

Kur’an-ı Kerimde doğrudan doğruya hakkında ayet olan çok önemli bir gecedir Kadir Gecesi. Nitekim Kadir Suresi bu günün anlamını şu şekilde ifade eder: ‘’Biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.''

Peki Kadir gecesi niçin bu kadar önemlidir?

Önemlidir çünkü inancımıza göre Kur’an ilk kez bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an’ın nasıl indirildiğini ve ilk Ayetin ’ Oku ’ olduğunu da bilmeyen yoktur değil mi?

Şimdi gelin hep beraber önce 1272-1273 Yıllarında bu ülkede ’ oku ’ emri nasıl anlaşılmış bakalım. Sonra da günümüzde ’ Oku’ emrini nasıl anlıyoruz?

1272- 1273 Yıllarında Anadolu Selçuklu Sultanı III. Gıyaseddin  Keyhüsrev ’ oku’ emrini ’Sadece Kur’an oku’ Olarak algılamadı. Almış olduğu İslam eğitimi ona Kur’an’ın yanında Fizik, Kimya, Matematik, Astronomi, Felsefe ve daha nice bilimleri okuması gerektiğini söylüyordu. Ayrıca kendisinin okuması da yetmezdi. Madem ki sultandı o halde halkı da okumalıydı.

İşte bahsettiğimiz tarihte Kırşehir valisi olan Nurettin Cibril Bin Caca Bey’e şehirde bir medrese kurdurmasını emretti. Üstelik de  bu  tarihlerde  Anadolu’ya  Moğollar  hakimdi.

Caca Bey bu medreseyi kurdurdu ve medrese günümüze kadar varlığını sürdürmüştür.( Bina olarak tabii ki )

Bu medresede astronomi dersleri veriliyordu ( Şimdi en modern liselerimizde bile seçmeli ders olarak okutulamıyor çünkü öğretmeni yok.)

Caca Bey Medresesi ya da Külliyesinde İslami ilimler de vardı elbette. Yani Kur’an, Tefsir, Hadis gibi dersler. Ve dahası Tarih, Coğrafya,Mantık, özellikle de Felsefe okutuluyordu ( Bu dersler günümüzde seçmeli derslerdir bilmem bilir misiniz? )

Öylesine ilginçtir ki bu medrese, kapısında bulunan üç roket kabartmasının sırrı hâlâ çözülebilmiş değildir. ( Fotoğrafta o  roketleri görüyorsunuz. )

Kısaca 1272-1273 Yıllarında bu ülkede kendilerine ’ alim, bilim adamı ’ yahut da ’devlet yöneticisi ’ Denilen kişiler ’ Oku ’ Emrini hem Kur’an’ı oku, hem de diğer dünyevi ilimleri oku olarak algılamış ve ona göre davranmışlardır.

1272-1273 yıllarında Allah’ın ’ Oku ’ Emri mucibince bizim insanımız roket yapmaya çalışmıştır. Gök yüzünü, yıldızları incelemiştir o günün şartlarına göre...

Günümüze gelelim.

Atalarımız roket yaparken ( veya yapmaya çalışırken ) günümüzün sözde mürşitleri ne yapmışlar peki?

Mesela onlardan biri olan Hazinedaroğlu Ahmed  bin  Yusuf Efendi [ Yabancı  değil  yahu.  Daha  çok  ‘’Cübbeli’’ Diye  tanınır.]    ’Size öteki dünyada Fizik, Kimya, Tıp sormayacaklar'' ’ Demiştir. Yani ona göre Allah bizlere ’ Oku ’ derken Fizik, Kimya ve Tıbbı okunacaklar listesine almamıştır (!)

Bir başka mürşid(!) olan Ahmet Bursevi  ’ Oku ’ Emrini nasıl anladığını anlatsın mı bizlere?

Videosunu  şu  linkten  izleyebilirsiniz. Sadece  1  Dakika  sürüyor

https://www.dailymotion.com/video/x6g5wh5

Ya  da  ben  yazıyorum okuyun.

"Bu Challenger diye bir uzay aracı fırlattılar ya. O tam fırlatıldığı zamanda Hatme’nin içindeydik.  Bak yazılıdır o da. Hatme’nin içerisindeydik, Ahmet amca Hızır Aleyhiselam’dan yardım istedi. Televizyon yok, hatmenin içerisindeyiz. Fırlatıldı hala niye patlamadı diyor Ahmet amca. Sesli konuşuyor, duramıyor. Mehmet Emin amca da dedi ki ’Ahmet merak etme cıvatalarını gevşettik biraz sonra bu düşecek.’ Yemin ediyorum, saatle yazdık oraya. Dediği saatte tam saniyesi saniyesine ertesi gün haberlerde dinledik. O saatte Challenger patladı.’

[Hatme: Nakşibendi  Tarikatı  mensuplarının birlikte ama  sessiz bir  şekilde  yaptıkları  zikirdir. Kesinlikle konuşulmaz  hatme esnasında.  Bunlar  nasıl  konuşmuşlar hatme  esnasında  o  da  ayrı  bir  acayiplik. ]  

Evet, 28 Ocak 1986 da ABD tarafından uzaya gönderilen ancak kalkışından kısa süre sonra havada patlayan Challenger uzay aracını meğer bizim mürşitler (!) İmha etmişler (!) Şeyh Ahmet Bursevi hazretleri (!) bu gerçeği (!) yıllar sonra 11 Mart 2018’de yani atalarımızın Caca Bey Medresesini kurup uzay araştırmaları ve roket yaptıkları tarihten 745 sene sonra böylece açıklıyor.

Hani buram buram cehalet ve buram buram safsata ya, haydi o kısmı es geçelim ve gerçekten de uzay mekiğini bu hazretlerin düşürdüğünü kabul edelim bir an için. Peki neden? Bir uzay mekiğinin neresi bu şeyhi rahatsız  etti ki düşürdüler? (!) O uzay mekiğinde yedi kişi vardı ve hepsi öldü. Onlara gareziniz neydi? Size ne zararları olmuştu da uzay aracının cıvatalarını gevşetip o insanları öldürdünüz?(!) Sahi, bir uzay aracında cıvata olup olmadığından emin misiniz? ))))

Ya  da…

Ya  da,  madem  ki  gavurun  uzay  aracını  patlatmak  bu  kadar İslam  Dinine  hizmet  eden  bir  olay,  neden  sadece  bir  taneyle  yetindiniz?  Diğerlerini  neden  patlatmadınız?

Uzay  aracı  patlatabilen  hazretler  neden Bağdat’ın,  Halep’in, sonra  Gazze’nin,  şimdi  Tahran’ın  üzerine  yağan  füzeleri  patlatmıyor?  Yoksa uzay  araçlarına  tesirli  olan  üfürükleriniz  füzelere  karşı  etkili  değil  mi?   

Allah’ın ’Oku ’ emri Kur’an’ın hangi ayetinde ’Bilimsel çalışmalara düşman olun. Hele de bunu yabancı bir devlet yapıyorsa mutlaka yok edin’ diyor?

Yani ’Allah insanlara ’ Oku ’ demiş, bunlar da bir  şeyler  okumuşlar  ama  okudukları  Kur’an  değil.

Kısaca ’ Oku ’ yu ’ Maval oku ’  anlamışlar.

‘’Hariçten  gazel  oku’’  anlamışlar.

‘’En  son  ve  en  mükemmel  din  olan  İslam  Dininin  ve  Müslümanlığın canına  oku’’  anlamışlar.

Adamın  babası  evliya(!)
Kardeşleri  evliya(!)
Babasının  ağabeyi  yani  amcası  evliya(!)
Amcasının  oğulları  evliya(!)
Amcasının  ve  babasının  babası  yani  dedesi  evliya
Dedesinin babası  evliya(!)
Hem  de  doğdukları günden  itibaren  millet  ‘’ Şıhım ‘’ deyip  ellerini  eteklerini  öpüyor.
Sülalenin  tüm  erkekleri  beşik  uleması.
Ne güzel  okumak  değil  mi?

Ve Kur’an’ın  ilk  emri  ‘’  Oku’’

Yahu hiç  bir  şey  okumadıysanız  Tapduk  Emre  dergahına  kabul  edilmek  için  40  sene  dağdan  düz  odun  getiren  Yunus  Emre’yi  okuyun  da  Evliyalığın  öyle  babadan  oğula, kardeşe  geçen  bir  makam  olmadığını  öğrenin.

Bizim  hazretler ‘’Oku ‘’ emrini ‘’Bir  duanın  Arapçasını ezberleyip sabaha  kadar  tekrar  ettiğimizde 80  senelik namaz kılma  sevabına  konacağız.’’ anlamışlar

O  dua: ‘’ Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fu anni.’’  Dir.  Türkçesi  ise  ‘’ Allah’ım  sen  affedicisin,  affetmeyi  seversin. Beni de  affet’’dir. Türkçe  okursan  kesinlikle sevaptan  mahrum  olmazsın;  Arapça  okumakla  da  seksen  senelik  namaz  sevabı  kazanmasın.

Bir  kez daha tekrar  edeyim: ’OKU’ EMRİNİN MANASINI KAVRAYAMAMIŞSAN KADİR GECESİNİN BİN AYDAN HAYIRLI OLMASINDAN SANA NE?
*****
Bu mübarek gecede tek bir şey için dua edeceğim:

Allah - özellikle tüm Müslümanları - ’Oku ’ Emrinin manasını idrak edebilen kullarından eylesin. Onu idrak ettiğimiz gün inanın bana Allah tüm günahlarımızı affeder zaten.

Selam ve sevgilerimle tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini kutluyor, uyanışa vesile olmasını diliyorum Yüce Rabbimden.
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 22
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com
'oku' Emrinin Manasını Kavrayamamışsan Kadir Gecesinin Bin Aydan Hayırlı Olmasından Sana Ne

'oku' Emrinin Manasını Kavrayamamışsan Kadir Gecesinin Bin Aydan Hayırlı Olmasından Sana Ne

Sami  Biber Sami Biber