Hikaye / Toplumsal Hikayeler

Eklenme Tarihi : 2.12.2015
Okunma Sayısı : 1335
Yorum Sayısı : 1
Günün Yazısı

Bu Yazı 3.12.2015 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.
Zarfı açıp, içindeki kâğıtta yazanları okumaya başladı… 

“Tüm yaşadıklarınız için üzgün olmayı isteyebilirdim ama istemiyorum… Çünkü ne yaşadığımı, nasıl acıyla kıvrandığımı anlamanızın başka bir yolu olduğunu zannetmiyorum… Öncelikle sizi rahatlatmak adına belirtmem gerekir ki; karşınızda bulunan iki genç, sizin öz evlatlarınızdır… Fakat fotoğraflar, evlatlarınız kadar öz değildir… Yani zarfın içinde bulduğunuz fotoğraflar, montajdır… Aslında evlatlarınız gayet iyi şekilde eğitim almış ve yüksek kariyer yapmış olarak karşınızda bulunuyorlar… Tabi ki bu anlattıklarıma muhtemelen inanmayabilirsiniz… Çocuklarınıza DNA testi yaptırıp, sicillerinden geçmişlerini araştırabilirsiniz…”

“Gelelim, neden böyle bir şey yaptığıma… Ben, yıllar önce sadece 2 sene üniversite okudum… Çok denedim üst seviyelere çıkarmayı, ama başaramadım… Onların sınavlarına yatırdığım paraları biriktirseydim kendime dükkan açardım belki de… Ama siz; ‘2 yıllık üniversite’ mezunu olmak nedir, bilir misiniz…? Üstünüzde o damga olduğu müddetçe bırakın sağlıklı bir işi, herhangi bir iş bulabilmeniz bile imkânsız… Eh haberlerden de izlediğim kadarıyla 4 yıl okuyan arkadaşlarım da iş bulmakta ve şu anki işinde süreklilik sağlayabilmekte zorlanıyor… N’apalım şimdi biz…? Hırsız mı olalım…? Karanlık işlere mi girelim…? Kötü yollara mı düşelim…? Siz söyleyin, ne yapalım biz…?”

“İşte bunu size normal yolla anlatabilmem imkânsızdı… Ben de, bizleri anlayın diye ne 2 yıl ne de başka yıllar boyunca okuyan öğrenciler böyle damgalanmasın diye, damgalanırlarsa –Allah korusun- sonu kötü yerlere gidebilir, gitmeden önce tedbir alınsın diye sizlere bunu yaptım… Çünkü evlat acısı başkadır… Biliyorum… Sizden bir servet beklemiyoruz, ama bu ‘2 yıllık’ damgasının en azından bundan sonraki nesiller üstünden kaldırılmasını istiyoruz… Size evlatlarınızla uzun ve huzurlu bir yaşam diliyorum bundan sonra…”

Aile, büyük bir şok içindeydi… İnanamıyorlardı… Ne yapmışlardı böyle…? Yıllarca çektikleri evlat özlemi, sonrasında gelen bir haberle ayaklanan ümitlerinin gördükleri fotoğraflar karşısında tekrar yıkılması… Şimdi ise evlatları karşılarında olmasına rağmen sevinemiyorlardı… Çünkü sevinecek güçleri kalmamıştı…

O ise, ailenin artık kendisini ve kendisi gibi olanların hâlinden anlayacağını umut ediyordu… Aslında böyle olmasını istemezdi, ama mecbur kalmıştı… Çünkü başka çıkar bir yol yoktu… Belki haberlere çıkmıştır diye televizyona bakmaya karar verdi… Açtığında flaş haber olarak geçiyordu…

“Evet, sevgili izleyicilerimiz… Yıllar süren hasret sona erdi… Eğitim ve öğretimden sorumlu en yüksek makamın başkanın çocukları sonunda ortaya çıktı… Kaçırılma nedenleri ve nasıl ortaya çıktıkları açıklanmazken, fiziksel ve ruhsal sağlıklarının yerinde olduğu bildirildi… ”

Televizyonu kapattı… Yatak odasına giderek kendisini olduğu gibi yatağın üstüne bıraktı… Yapacağını yapmış ve gayet yorulmuştu… Artık uyumanın zamanı gelmişti… Gözlerini kapatmasıyla açması bir oldu… Çünkü güneş ışıkları yüzüne vuruyordu… “İyi ama daha yeni akşam haberlerini izledim…” derken etrafına baktığında oturma odasında olduğunu gördü… Hâlbuki en son yattığında yatak odasında olduğunu hatırlıyordu… Bir duş alıp kendine geldikten sonra gördüklerinin rüya olduğunu anladı… Çünkü banyosundaki aynaya baktığında hâlâ genç bir şekilde duruyordu… “Allah’ım, sen aklıma mukayyet ol…” diyerek gördüklerinin rüya olmasına şükretti…
( Bir İnsan Nasıl Raydan Çıkar - Alimin Cahili 7. Bölüm başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 2.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.