ZİNA İLE İLGİLİ KONULAR

Mukaddime: 

 

Rahmân ve Rahîm olan Allâh’u Teâlâ’nın Adıyla…

 

Hamd, Allâh’a mahsustur. O’na hamd eder, O’ndan yardım ve mağfiret dileriz. Nefislerimizin şerrinden ve amellerimizin kötülüğünden O’na sığınırız. O’nun hidâyete erdirdiğini hiç kimse saptıramaz, saptırdığını ise hiç kimse hidâyete erdiremez. Şehâdet ederim ki, Allâh’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâh yoktur. Ve yine şehâdet ederim ki, Muhammed aleyhisselâm O’nun kulu ve Rasûlü’dür…

 

Bundan sonra:  

 (38) Zina Bir Çok Hastalıklara Sebeptir

(72) Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Ey muhacirler topluluğu! Beş şeyle imtihan olduğunuz vakit haliniz nicedir? O beş şeye erişmenizden Allah’a sığınırım!

Herhangi bir toplum içerisinde, fuhşiyat zahir olur da nihayet onlar onu aleni hale getirirlerse, mutlaka onların arasında veba ve geçmiş kavimlerde emsali görülmemiş hastalıklar ve dertler yayılır!

Herhangi bir toplum, ölçü ve tartıyı noksanlaştırdığında, mutlaka kıtlık, şiddetli geçim sıkıntısı ve devlet idarecilerinin zulmü ile muaheze olunurlar!

Herhangi bir toplum, mallarının zekâtını vermediğinde, mutlaka gökten yağmurları engellenir. Hayvanlar olmasaydı kendilerine yağmur yağdırılmazdı!

Herhangi bir toplum, Allah’ın ahdini ve Rasulünün ahdini bozarsa, mutlaka Allah onların üzerine, kendilerinden başka bir düşman musallat eder de düşmanları, onların ellerinde bulunan şeyleri nimetlerin bazısını alır!

Herhangi bir toplumun imamları devlet idarecileri, Allah’ın Kitabı ile hükmetmez ve Allah’ın indirdiği hükümlerde muhayyermiş gibi hareket ederse, mutlaka Allah sıkıntılarını kendi aralarında kılar!”  (İbni Mace 4019, Albânî Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha 106)

(39) Zina Eden Mü’min Olarak Zina Etmez!

(73) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Zinakar zina ettiği vakit, mü’min olarak zina etmez! İçki içen de içki içtiği zaman, mü’min olarak içki içmez! Hırsızlık eden de çaldığı vakit mü’min olarak çalmaz! Yağmacılık yapan da, insanlar kendisine gözlerini dikmişken mü’min olarak yağmacılık yapmaz!”

Buhari (Rahmetullahi Aleyh) dedi ki:

−Bunun tefsiri: Kişi bu fiilleri yaparken ondan çıkartılır. Ondan çıkartılır ifadesiyle imanı kast ediyordu.

(Buhari 2475, Müslim 100/57, Menahi 3/400)

(74) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): şöyle buyurdu:

“Bir kişi zina ettiği zaman, iman ondan çıkar ve başının üzerinde bir şemsiye gibi durur. Kişi zina etmekten vazgeçtiğinde iman da ona döner.” (Ebu Davud 4690, Albânî Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha 5089, Albânî Mişkat 60)

(40) Zina Beyyine veya Hamilelik Yahut İtirafla Sabitleşir

(75) Süleyman bin Bureyde babası Bureyde’den şunları tahdis etti:

“Gamidîli bir kadın gelip:

−Ya Rasulallah! Ben zina yaptım! beni temizle dedi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) onu geri çevirdi. Ertesi gün olunca:

−Ya Rasulallah! Beni neden geri çeviriyorsun? Her halde sen Maiz’i geri çevirdiğin gibi beni de geri çevireceksin. Vallahi ben kesin hamileyim! dedi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

−Eğer değilse çocuğu doğurana kadar git!”

Kadın çocuğu doğurunca, çocuğu bir bezin içerisinde, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e getirdi ve:

−İşte çocuğu doğurdum, dedi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

−“Git onu sütten kesene kadar onu emzir!”

Kadın çocuğu sütten kestiğinde elinde bir ekmek parçası olduğu halde onu, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e getirdi ve:

−Ey Allah’ın Nebisi! İşte bu çocuğu sütten kestim, o ekmek yer de oldu, dedi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) çocuğu Müslümanlardan bir adama verdi. Sonra kadının recm edilmesini emretti de kadın için göğsüne kadar bir çukur kazıldı. İnsanlara emretti de, onlar da kadını recm ettiler. (Müslim 1695/23)

(76) Cabir bin Semure (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Ben, Maiz bin Malik, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yanına getirildiğinde gördüm. O sert yapılı kısa boylu bir adamdı, üzerinde ridası da yoktu. Kendi nefsi aleyhine zina yaptığına dört kere şahitlik yaptı. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ona şöyle buyurdu:

−“Her halde sen şunları, şunları yapmışındır?”

Maiz bin Malik:

−Hayır, vallahi aşağılık olmada sonuncu olan zina etmiştir, dedi. Cabir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

−Bunun üzerine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) onu recm etti.

Sonra ayağa kalkıp bir hutbe irat ederek şöyle buyurdu:

−“Dikkat ediniz! Bizler her ne zaman, Allah’ın Yolunda gaziler olarak seferber olsak, onlardan tekenin çiftleşme esnasında çıkardığı gibi ses çıkaran biri geri kalıyor bizim ailelerimizin arasında barınıyor. Bu kimse şehvetine bedel kadınlara az bir şey hediye ediyor onları aldatıyor! Ama Allah’a yemin ediyorum ki, Allah onlardan biri üzerine bana imkân verirse ve bu çirkin fiili yapmış olarak bana getirilirse şüphesiz ki, ona âlemlere ibret olacak ağır bir ceza vereceğim!” (Müslim 1692/17, 18)

Hâtîme:

 

Hamd âlemlerin rabbi olan Allâh’a mahsustur. Salât ve selâm yaratılmışların en hayırlısı Muhammed sallallâhu aleyhi ve sellem’in, âlinin ve ashabının üzerine olsun.

 

Yardım ve başarı, izzet ve şeref Allâh’tandır. 

O her şeyin en iyisini bilendir, 

Muvahhid Kullara  Selâm Olsun.


Polat Akyol.


KAYNAK : 

KUR’AN VE SAHİH SÜNNET

 

 


( Zina İle İlgili Konular başlıklı yazı Polat Akyol tarafından 26.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.