Birkaç Kelime Cümle Ve Beyin Fırtınası İçinde Analiz

                                   Cihan-Figan


Beyin fırtınası, nedir, nasıl uygulanır, yararları, - Sosyal Bilgiler 

Yazıya nasıl başlayacağımı bilemiyorum! Cihan ve figan iki bir arada dünyamızı yakan gönüllerde mazlumun çıkan feryat figanı! İnsanı yok sayma! Değersiz gören insanı salak şerefsizlerin yaptıkları!

“Yok Sayma! Dünyada ağlayan çocukları, yatağa karnı aç girenleri, savaşta, zulümde ah edenleri yok sayıp da dünyanın tutkusunda kör olma tüm bunlara. Elin uzandığı kadar, kalbin dayandığı kadar, imkânın yettiği kadar onlarla bir ol.” Diyen Ahsen kardeşime gönülden katılıyorum. Buyurun sizlerde bir şeyler söyleyin.

 

A-Anlamayanlar anlatmak kadar zor bir şey yoktur iyi bilirim.

 

B- Bakınca dünyaya Cihan ve Figan içinde olanları görmeyenlerin Allah belasını bir an önce versin.

 

C-Cumbada oturan Ceyhun, dünyanın mazlumların insanların savaşlar içinde vahşice öldürüldüğünü her gün televizyondan seyretmekten bıkınca, televizyonu evinin dördüncü katından aşağıya atarak derin bir nefes alsa da, zulümler savaşlar hala devam ediyordu!

 

D-Dünya bu kadar batarken bunu duymamak için kulaklarına pamuk tıkayan Durmuş, açtığı kitapta aşk şiiri okuyordu. Yazarının adı yazılmasa da okuyordu. Böylesi aşk dolu insanlara ne kadar muhtaç kaldığımızı içten söylerken gözlerinden birkaç damla yaşa aktı.

 

“Yoksun sen şimdi, uzanamam ellerine,

Bir bûse konduramam, saçının tellerine.

Duyamam artık hiç, o güzel kokunu,

Kalbimin ortasına, sapladın sen okunu.


Bu gönül senden, yapamaz asla ayrı,

Bir sorsana kendine, var mı ki bir hayrı?

Sen gittin ya işte, o gün oldu viran,

Keşke görsem seni, sadece küçük bir an.”

 

E-Eminim ki bilinçaltına yerleşen insanı sevmeme duygusuyla yetişenler, neden lider oluyor ülkelerini yönetiyor? Mesela Rusya-ABD-İngiltere…

 

F-Fidan bugünde diyete başlamak için, sabah kahvaltısı için masaya oturdu. Bir kibrit kutusu kadar peynir 4 veya 5 tane zeytin ve şekersiz çaya bakarken, dünyada cihanda bunca Figan varken şimdi diyeti düşünmenin sırası değil diyerek, diyeti bugünde cihanda ki figanlar odaklanmak karın gurultusu duymadan odaklanmak için vazgeçti.

 

Bugünlük bu kadar olsun, beklerim yorumlarınızı selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Beyin Fırtınası İçinde Analiz Cihan-figan başlıklı yazı kul mehmet tarafından 3/3/2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.