Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum AtışmaYENİ Online Üyeler
(0 oy)

Kitaplarla Gelen Dostluk Sırlarla Açılan Kapı

Kitaplarla Gelen Dostluk Sırlarla Açılan Kapı

Kitaplarla Gelen Dostluk, Sırlarla Açılan Kapı


2 Ekim 2026


İzmir’den döner dönmez Muzaffer abinin gönderdiği kitaplar elime ulaştı. Dört kitap, bir paketin içinden çıkıp sehpanın üzerine yerleştiğinde, benim için yalnızca yeni okuma malzemeleri değildi onlar. Konak Astsubay Orduevi’nde yaptığımız sohbetlerin, birbirimize anlattığımız sıra dışı deneyimlerin ve yıllar geçse de eksilmeyen dostluğumuzun devamıydı.


İzmir’deki sohbetlerimizin konusu, insanın aklını kurcalayan, kimi zaman anlamlandırmakta zorlandığı deneyimlerdi. Nermin ablamın astral seyahat deneyimleri vardı. Kendisi, böyle bir yolculuk sırasında hep İzmit’te bulunan bir binaya gittiğini anlatıyordu. Ben de Leydi Em’i şahit tuttuğum, buna benzer yaşanmışlıklarımdan söz ettim. Hatta küçük Didem’le yaşadığımız olayları da anlattım. Kızımın uzun süre ölülerden bahsettiğini söyledim. O yaşlarda ölüm kavramını ne kadar anlayabilirdi ki? Çocukların dünyası, bizim yetişkin aklımızla çizdiğimiz sınırların neresinde başlar, neresinde biter, insan bazen kestiremiyor. Antakya’da yaşanan bazı örnekler üzerinde de durduk. Her birimizin anlatacak bir şeyinin olduğu, dinledikçe yeni soruların ortaya çıktığı bir sohbetti bizimki.


Muzaffer abinin bu konular üzerine okumalar yaptığını biliyordum. Benim de meraklı olduğumu görünce kendi kitaplarını gönderdi. Ölüm Sonrası Deneyimler, Sırlar Dünyasında Esrarengiz Olaylar, İnanılmaz Gerçekler 1 ve Yaşanmış Esrarengiz Olaylar şimdi önümde duruyor. Kapaklarına bakarken İzmir’deki konuşmalarımız yeniden canlanıyor. Bir kitabın insanı hangi düşüncelere götüreceğini, hangi sorularla baş başa bırakacağını daha okumaya başlamadan merak ediyorum.


Ölüm, ölümden sonra yaşam, beden dışı deneyimler ve açıklamakta zorlandığımız olaylar… İnsanlık tarihi boyunca merak uyandıran bu konular, anlatılanlarla, inançlarla ve araştırmalarla kuşaktan kuşağa taşınmış. Ben de merak etmeyi, dinlemeyi ve okumayı seviyorum. Bir anlatıyı dinlemek başka, onu olduğu gibi kabul etmek başka; üzerine düşünmek, araştırmak ve anlamaya çalışmak ise bambaşka. Her sorunun hemen bir cevabı olmak zorunda değil. Bazen insanın zihninde açık kalan bir kapı bile yeni bir şey öğrenmesine vesile oluyor.


Muzaffer abinin gönderdiği kitaplara bu gözle bakıyorum. İçlerindeki anlatıları okurken hem yazarların aktardıklarını hem de kendi yaşadıklarımı düşüneceğim. Belki bazı olaylara farklı açılardan bakacağım, belki de yeni sorular biriktireceğim. Şimdilik bildiğim, merakımın beni okumaya çağırdığı.


Sayşad’da başlayan dostluklarımızın böylesine sağlam temeller üzerinde yükselmiş olması da ayrıca düşündürüyor beni. Yıllar geçiyor, hayat hepimizi başka yerlere savuruyor, gündelik telaşlar araya giriyor ama bazı bağlar kendi yolunu bulup sürüyor. Bir sohbet başka bir sohbete, bir hatıra yeni bir buluşmaya, bazen de bir kitap paketi dostluğun hiç kesilmeyen ipine dönüşüyor. Bugün hâlâ birbirimizin merakına, heyecanına ve öğrenme isteğine destek olabiliyoruz. Dostluğun güzel tarafı biraz da bu değil mi? İnsanın yalnızca sevincini paylaşması değil, zihnini meşgul eden sorulara da ortak bulabilmesi.


Zenginlik görecelidir. Kiminin zenginliği malında mülkünde, kimininki gezip gördüğü yerlerde, kimininki de biriktirdiği hatıralardadır. Benim zenginliğimse kitaplarımda ve hayatıma dokunan böyle özel dostlarımda saklı. Bir kitabın sayfalarını çevirebilmek, bir dostun anlattıklarını merakla dinlemek, yıllar sonra bile aynı içtenlikle sohbet edebilmek… Bunlar benim terazimde az şey değil.


Şimdi önümde dört kitap, aklımda İzmir’den kalan sohbetler var. Muzaffer abiye, yalnızca kitapları gönderdiği için değil, merakıma ortak olup okuma hevesimi beslediği için de gönülden teşekkür ediyorum. Bazı hediyeler paketinden çıkarıldığı gün tükenmez; sayfaları çevrildikçe, düşündürdükçe ve yeni sohbetlere kapı açtıkça değer kazanır.


Benim kitap zenginliğim biraz da böyle bir şey işte. Sayfaların arasında yeni dünyalar, dostlukların içinde yıllara meydan okuyan bir yakınlık… İyi ki yollarımız kesişmiş, iyi ki hâlâ birbirimize anlatacaklarımız var.


H. Çiğdem Deniz

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)

Yorumlar, Tebrikler ve Beğenenler

  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com
Kitaplarla Gelen Dostluk Sırlarla Açılan Kapı

Kitaplarla Gelen Dostluk Sırlarla Açılan Kapı

çitlembik çitlembik