Özneler kolektif bağlanımlarıyla bireylerdir.  Özneler  doğal bir alanı ortaklaşa bir kolektif ortam yaparlar. Özneler kolektif etki ile bu doğal alanın uzamsal sağlama sınırlarını belirlerler. Bu sınırlar içindeki özneler “ne tür işleyişlerle, nasıl bir “sağlama etkisinin ortaya konacağının kurallarını da belirlerler”.  

Doğal alanın etkisi, kolektif alanın nesnel kuralıdır. Kişisi bağlanım etkileri de kolektif alanın öznel kuralıdır. Bu nedenle öznel kurallar doğal bir alanın kolektif yapılmasıdır.

DEMEKKİ BİR KOLEKTİF ALAN DOĞAL ALAN İÇİNDE KOLEKTİF BAĞ ETKİLERİYLE PARÇALI VE UZAMLI EDİLİR. KOLEKTİF ALAN ÖZNE -NESNEL KURALLARI OLAN VE ZORUNLU BAĞ İLİŞKLERİ OLAN DÜZENLİ ETKİ ALANIYDI.

Deniz gibi, maden ocağı gibi, meyve ağaçları gibi; börtü-böceği olan bir avlağı, ot, kök gibi sağlama hareketlerini hep doğal alan belirler. Doğal alan da bu tür etki alanları ile kişiler üzerine balık tutma, kuş avlama, meyve toplama gibi etkileri yükler.  Bu türden karakteristik davranışlara bağlı hareket enerjisi olan alan, ortamın yük hareketini belirler.

Yani öznelerin karakteristik balık tutma işini, fil avlama işini, muz toplama işini vs. ortamın alan etkisi belirler. Alan etkisiyle ortaya konan av yapma gibi sonuçların da nasıl ve ne kadar süreyle ne şekilde yapılıp yapılmayacağını ve o şeyin kullanılıp kullanılacağını da kolektif bağ içindeki özneler belirler.  

Doğal alan, kişileri belirliyordu. Kişiler de doğal alanı belirler. Özneler doğal akışı modül eli etkilerle amaçlı ve düzenli olarak kolektif işleyişe dönüştürürler. Yani özneler de doğal alanın, kolektif alana dönüşmesini belirliyorlardı. 

Kısacası doğal alan özne davranışlarını; özne davranışları da o doğal alanın kolektif oluşunu belirliyordu. DOĞAL ALAN ÖZNEYİ ETKİLYORDU. VE DOĞAL ALAN DA ETKİLEDİĞİ ÖZNEDEN ETKİLENİYORDU. DOĞAL ALAN ÖZNEYE YÜK ETKİSİYDİ. YÜK ETKİSİDE GERİ KENDİSİNİ ETKİLEYENİ ETKİLEMEKLE SÜREÇ DİYALEKTİK İŞLEYİŞTİ

DOĞAL ALAN BELİRLİYORDU. DOĞAL ALAN YÖNLENDİRİYORDU. AMA DOĞAL ALAN DA KENDİ BELİRLEDİĞİ VE KENDİ YÖNLENDİRDİĞİ ÖZNELER TARAFINDAN BELİRLENİYORDU. ÖZNELER DOĞAL ALANIN NE KADAR KOLEKTİF NE KADAR ÖZEL İŞLEYİŞ VE NE KADAR UYGULAMALARLA NASI OLMASI GEREKTİĞİNİ BELİRLER. TEMEL ÖZNELLİK, TABAN ALANIN KOLEKTİF ENERJİLİ AKIŞ OLMASIYLA BELİRLENİYORDU.

Böylece kullanılan kadarla doğal alan kolektif bir yalıtım özelliğine bürünüyordu.  Hem dış etkilerle hem iç etki girişimleriyle doğal alan özneyi belirlemişti. Öznelerimiz, hem dış etkili hem iç etkili gerilim ve gerilim farkı ileydi.  

Özneler fark girişmelerinden doğan kesişimlerden kaynaklı olan iç durumlarını dış etkilere karşı izole etmişti. İzole edilen kısım iç de özel ve öznel tepkileri oluşmuştu.  Dışta yapılan etkiler, osilasyon salınımlı duyumlardı. Uyartımdı.  

Dıştan yapılan uyarıcı frekansların içimizde uyarılmaya açık bir frekans karşılıkları vardı. İç de izole edilmiş karşılık tepkiler ve izole edilmiş karşılık duyumlar öznenin hoşlanma veya hoşlanmamasıydı. Bu türden dış etkilerden izole  edilmiş karşılık tepkiler öznenin istek veya isteksizlik gibi seçici duyguları olmuştu.

( Kolektif Alan 27 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 24.04.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu