Bir dil cambazında aksesuardır kelimeler. Ağır aksak başlar aşk üzerinde yürünen adımlar. Afakı sığdıran gözler için afaki sözler dizilir. Kâh bir tambur teli gibi ses telleri titrer. Kâh gramofonda çalan eski bir plak gibi kesiktir sesler.

Üzerinde yürünen esnek bir iptir aslında duygular ve düşünceler. Dil cambazı elinde kalem dengeli yürüyüşler yaparken kelimeler üzerinde, gözleri dalar dil rûba bir güzele. Ağır aksak başlayan adımlar kayar sevday-ı Lemyezele. Ve safkan duygularla yeni alaşımlar doğar metalleşmiş yüreğinden. 

İnce bir çizgidir uzaktaki tüm yollar. Yüründükçe genişleyen ve kısalan. Arzularla bezenmiş, cezbelerle çevrelenmiş, cazibeyle sırlanmış bir yol olsan. Yollarında yok olsam. Kaybolsam derbeder bir meczup gibi yüreğinin ellerinde. Ellerin alem, alem el olsa kucağını açan peygamber eminliğinde. Gölgeliksiz bir yurt kursam yüreğinin derinliğine. Ve artık her satırla biraz daha uzamaz olsa burnum.

Sevgi sebil değil ki sevgili pervane olsun.
Gönül kurnası arzu ve iştiyakla dolsun.
Sevgi sebil değil ki;
Tutku ister, Coşku ister, Vuslat ister, Can ister...
Ve seven kendini, sevilene dönüştürememişse, yani camsız akvaryumda sırt üstü yüzen cansız balığa dönüşmüşse beden, ol vakit vuslata koşturduğum cazibeyle sırlanmış caddeler dardır.
Ve yüreğinin caddelerinde üflenmiş ıslıklarım küflenmiş yakarışlarım vardır.
İsminin E harfine ismin "e" haliyle yönelttiğim savruk cümlelerim esrik yüreğim ve yüreğimden taşan güzele söyleyeceklerim vardır.

Ahh be                 //      //       attığım hayat
Gönül tekrar e    //      //       ,
Aşk gereksiz ne  //      //        bıkarmış.


Koyma senli heceleri bensiz tümcelere.

Ve; 

Ne Hâcet intihâb-ı cay-ı buse ruy-ı dilberde
Derun-ı Kabe'de tayin-i mihrap iktiza etmez *




* Kabe'nin içinde mihrabı tayine, güzel yüzde öpülecek yeri seçmeye ne gerek.
**Lemyezel : Daimi, Baki.
Dil: Gönül.

( İsmin E Halinde Aşkı Yaşamak başlıklı yazı Sönmez tarafından 21.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu