Çok Derin Bir Konu. -2-


Konu çok derin olunca manaya yürümek lazım gelir. Bu konuda sevdiğim yazar dostum Cahit otur bir yananın okuduğum eserine ve sonra kendisine bağlanalım.

1-Mananın derinliğine dalmak

Mana cana değen bir eldir bunu unutmamak gerekir.

 

Vay yy güzel demiş isterseniz bir bağlanalım daha güzel sözleri dinleyelim kendisinden.

-Alo can dostum Cahit Otur bir yana nasılsınız?

-Teşekkürler ederim can dostum.

-Şey ben bir yazıyı kaleme alırken sizin manaya dair kitabınızda birkaç alıntı aldım, lakin bu manaya ait sözleri sizden sıcağı sıcağına duymak için aradım.

-Memnun oldun can dostum. Buyurun sizi dinliyorum.

-Mana içtiğimiz bir demli çay gibi bize sıcaklık verir bununla birlikte döküntülerimizi toplayarak bize düzenli bir yaşantı verir diye eserinizi okurken bir düşünceye kapıldım, doğrumu anlamışım acaba can dostum?

-Elbette ki doğru anlamış ve kitabımın ana konusunu çıkarmışsınız sayılır, böyle güzel manalı siz konuşunca bu can dostun inanın bayılır. Ben yazarken bir gül bahçesinde gezer gibi o an o gül bahçesinin güllerinin kokusunu alarak yazıyorum, bunun farkındasınız umarım.

-Tabi ki can dostum buna vakıfım, sizinle aynıdır safım.

-Saf deyince manaya vurgu yapmış oldunuz, manada saftır katışıksızdır. Mana bulanık olanı duru eder karışıklığını giderir, bu gidermek alıp gitmekle karıştırılmasın, alıp gitmekle alakası yoktur, temizlemek anlamında gidermektir.

-Anlıyorum can dostum. Açmayan bir gonca gülün açması için gece gündüz mücadele veriyoruz bizler, doğrumu telaffuz ettim acaba?

-Maşallah can dostum sizde ne cevherler varmış, ben bu can dostun anladım ki şimdi yolda kalmış, sizi beklerken sanki uykuya dalmış gibi sandım. Yeni yazmaya başladığım “mananın derinliğindeki derinliği fark etmek” adındaki eserim için bana çok yardımcı olabilirsiniz, bu hafta bir araya gelerek bu konuda fikirlerimizi soğutmadan karşılıklı muhabbetle demli çayla ısıtalım ne dersiniz?

-Memnuniyetle kabul ederim, öyle ise görüşmek üzere.

İşte içime kapanan kapıların açılması için bir fırsat olabilir bu. İnsanın hayallerinin düşüncelerinin duruluğu saf haliyle, bir kuş olarak uçması bir diğer gönüle konması bu olsa gerek değil mi?

Mehmet Aluç


( Çok Derin Bir Konu. -2- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 2/18/2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu