Öncelikle şöyle başlamak  istiyorum ki  akıllarda soru işareti kalmasın:"Ne iktidar partisini sevindirmek ne muhalefet partisini kızdırmak için yazmıyorum yani kimseye yaranmak için değil,beni tanıyanlar iyi bilir siyaseti pek sevmem,ben garip ve fakir bir çiftçinin oğluyum."Siyaset zenginlerin işidir."derlerdi bizim oralarda bunu muhtar seçimlerinde görebiliriz,kesenin ağzı açılınca oylar dolduruverir sandığı,benim gibi garibi kim tınlar?

"Her şeyi devletten bekleme!"Bu sözü çok duymuşuzdur genellikle tembellik yapan,bir adım atmayan,olması  ve yapılması gerekeni hep başkasından bekleyenler için kullanırız devlete asla isyan cümlesi değildir bilakis tüm  vatandaşlara bir çağrı,sorumluluk bilinci cümlesidir.

Gördüklerim,gözlemlediklerin,düşündüklerim ve tecrübem doğrultusunda,akıl vermek ne haddime,bazı çıkarımlar  yapmak istiyorum:

Emlak sayfalarına bakıyorum 185 metre kare ,üç artı bir dairenin kirası 15.000  bazı büyük şehirlerde daha fazla  isteyenler de var.Halkımızda memur merakı vardır bazı ev sahipleri  memurlardan başkasına evini kiraya vermez,onlar garantidir çünkü,kira gününü hiç aksatmazlar,sorun çıkarmazlar.Ancak 30 bin maaş alan  memur maaşının yarısını ev kirasına verirse,evliyse,çocukları varsa ve çocuklarının okul masrafları falan derken geçimini zor sağlayacaktır.

Ya asgari ücretle çalışıyorsa...

"Aldın aldın,üçüncü kat imarlı arsa,müstakil tapu 8.475.000"
Pes doğrusu;açlığın,susuzluğun ve çaresizliğin hakim,gözyaşlarının sel olduğu,sokakların cesetlerden geçilmediği,adeta kıyametin yaşandığı,betonların ve demirlerin arasında can çekişen insanları, o deprem günlerini ne çabuk da unuttuk?
İşçi maaşıyla ödenebilecek para mı?
Hadi aldın diyelim;deprem,sel,fırtına ve erozyon gibi doğal afetlere karşı can güvenliği verebilir misiniz?

Otomotif fiyatları almış başına gidiyor,eskiden herkesin ya güzel bir araba ya güzel ev alma gibi hayali vardı ancak içinde bulunduğunuz şartlar bu hayalerin katili oluyor.

Osmanlı Devleti zaman zaman ekonomik buhranlar yaşamıştır bunu Cumhuriyet'in bazı dönemde  bu tip sıkıntıları görmek mümkündür.Özellikle savaşlar ve kıtlıklar bu buhranlara davetiye çıkartır.

Dünyada mekan ahrettte iman demişler ama bizler "dünyada mekan"diyemiyoruz  ancak "vicdanlara insaf"diyebiliyoruz.

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.

( Herşeyi Devletten Bekleme başlıklı yazı berberce tarafından 24.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu