Allah'ın hiçbir günü veya hiçbir saati,dakikası uğursuz değildir ancak insanlar felsefede gündelik bilgi dediğimiz deneyimleri doğrultusunda bazı günlere  atıflarda bulunmuşlardır,çarşamba günlerinin uğursuz olduğuna dair yapılan rivayetler sadece o  gün gerçekleşen kötü olaylarla sınırlıdır,halk arasında "adın çıkacağına canın çıksın,"derler ya çarşamba gününün adı çıkmış diyebiliriz.
Ülkemizde ve dünyada bir çok gelişmeler oluyor "kara çarşamba" demişler  örneğin.
21 Şubat 2001 ekonomik kriz,25 Mart 2009  tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası sonucu ölmesi,24 Ocak 2001  Diyarbakır  Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın dört koruması ve şoförü ile birlikte otomatik silahlarla düzenlenen saldırı sonucu yaşamını yitirmesi bu günde olmuştur.

Aslında haftanın üçüncü günü olmasına rağmen  anlamı Farsça'da dördüncü gün anlamına gelen çahar şenbe kelimesinden  gelmiş.Eski Türkçede "törtünç" (dördüncü) demişler çarşamba gününe.Yani anlamı ve sırası arasında bir çelişki var.

Çarşamba Karısı, Türkçe'de saçı başı karmakarışık,üstü başı özensiz kadın anlamında kullanılırmış.
Bu mitolojik durumları bir kenara bırakıp işimize dönecek olursak... İşletmede üç yıldır çalışıyorum bunca  aksiliklerin peş peşe  geldiğini ilk defa görüyorum.Şunu söyleyebilirim ki o gün bizler için Türk gecesi değil,rezillik gecesiydi.
Öğlenden başladı hatalar:
*Spagetti yerine  neden fettuccine  veriyorsunuz?
* Yemeğin sosu kesilmiş,değiştirin!
* Akşamki yemeğin aynısı niye var?
*Her ne kadar tartışmalı olsa da çorba konusu.
*"Kuru fasulyeyi kim yaptı,olmamış,kaldırın bunu tatlandırıp yeniden koyun!"
* "Ezogelin çorbası çok koyu,biraz açın," iki sefer açtık.
*"Keşkek  neden böyle çocuk  maması gibi."
* Bitti mi hayır, çorbayı Mustafa aynı yere iki kez döktü.

Keşke haklı çıkmasalardı ama"iki şef beraber çalışmaz"diyenler bir kez daha  haklı çıktı,varmış bir bildikleri demek.
( Kara Çarşamba başlıklı yazı berberce tarafından 18.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu