Sen Konuş Krizantem -1-


Sen Konuş Krizantem, Aşkın Şarabıyla Aşkımı Öldürmeye Çalışanı

 

Şimdi sırayı bana ver sevdiceğim bir tanem gözümün nuru, kelimelerim konuşacak seninle. Bana çiçek desenli kefen diken terziyi hatırlat, aşka sırt çevirenin parçalarını yudumladığım dönemleri. Meczubum seni gördüğüm o günden beri, mülteciyim senin gönül diyarında, bir deliyim senin rüyalarında; orkideler gibi gururlu ve freyza demeti kadar safım. Şimdi altın kadeh çiçeğinden yudumlar alarak, sarı krizantem şarabım vasıtasıyla aşkımı sana anlatmaya çalışıyorum.

Söz sende; sevdam karşısında, sen Elif gibi dimdik duran, günahlarımdaki melek. Yüreğine yerleşemediğim çiçeğinin, mezarımda asla sensiz filizlenmeyecek.

 

Hatırlıyor musun?

 

En nadide cümlelerle dalmalı ruha âşık olanlar... Aşk, eyleme dönüştürmeliydi aşığı maşuku, aşılmalıydı çöller, yollar, dağlar ovalar. ..Sazın teli titremezse aşkla, neyzen üflemezse aşkla nasıl çıkar sesi, o zaman kağıda düşen notadan ses çıkmaz ki..

Elif, arıyorum seni sen kokan sokağını arıyorum, henüz yeryüzüne indirilmemiş, tertemiz ve süt kokulu o kelimeyi sendeki gönlündeki kokan ”Aşkı”. Çünkü sevdam, başımda süzülen yağmur bulutu gibi; nereye gidersem gideyim, üzerimi ıslatıyorsun o aşkla, ben o an seviniyorum uçuyorum/ koşuyorum/bulmaya çalışıyorum/kayboluyorum/yol oluyorum/yolu arıyorum/.

Mehmet Aluç
( Sen Konuş Krizantem -1- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 21.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu