Keşke sevmesem bazı insanları. Onca hatır bırakmalarına rağmen, onca güzel anı yaşatmalarına rağmen sevmesem, unutsam, onların beni kullanıp bir süre sonra da köşeye atmaları gibi ben de atabilsem onları. Olur ya bazen kalp unutmaz bazı şeyleri, ona yapılan fedakarlığı, merhameti, vefayı, kısacası onu değerli hissettirecek her şeyi. Kendi gibi sadık sanar o an herkesi. Sevgisine sadık. Herkesin kendi gibi olduğunu sanar. Aslında herşeyin sahte olduğunu oyun sona erdiğinde anlar. Zaten bir insan kendisine yapılan bu ihaneti anladığı an biter tüm bu oyun, gerçek sandığı yalanların oyunu. 

İhanet, bir insanı gerekirse kana bulayacak kadar kışkırtıcı bir eylemdir. İnsanın olup olabilecek tüm gururunu yerle bir eder ve gerçek bir tramva yaşatır. Kendi kendini sorgulatır "Benim suçum neydi? " diye. Vicdan azabı çektirir "Her şey sahte miydi? " diye. Oysaki hayat gibi insanlar da sahtedir. Yalnızca menfaati ve nefsi üzerine hareket eden canlı da insandır, başkalarının mutluluğu ve refahı için çalışan canlı da. Ardından gelen pişmanlık ve gurursuzluk hissi. İnsana neler yapabileceğini anlatan hislerdir bunlar. Başkalarına güvenmeyeceği gibi artık kendine de güvenmeyecektir. Kendini tatmin etmek için türlü yollar deneyecektir. Ve intikam, bu arayışın sonu da olabilir başı da. Ardında getirecek musibetlerin habercisi de..

 Bazı insanlarda mantık ne kadar çabalasa da her şey kalpte biter. Mantık unutmaya çalışsa da kalp unutmaz. Mantık hayır dese de kalp demez. Mantık olmasa da duygu yaşar, en derinlerde yaşar.

Güçlü değildir duygu. Daima kendi hislerinin peşinde koştuğu gerçeği, kendi mutluluğunu elde etmeye çalışması gerçeği, başkalarını mutlu etmek için çırpınması gerçeği güçlü değildir. Mutlu olmaya çalışır, çalışır ve... Çırpınır. Ama ne olursa olsun, mantığı bulana kadar "gerçek" mutluluğu elde edemez. Çünkü bu zamana kadar elde ettiği tüm bu mutluluk ve hisler sahtedir, gerçek değildir. Duygu gerçekliği kabullenemez. Ne kadar çabalarsa çabalasın gerçeği göremez. Ancak zarar gördüğünde vazgeçer ve mantığı seçer onu kurtarır. Bütün bu oyundan.. Böyle insanlar, bu yüzden hiçbir zaman gerçek mutluluğu yaşayamayacaklar. Çünkü kalpleri uğruna yaşayan insanlar, asla mutlu olamazlar... 

Rüya Uzun


( Kalpleri Uğruna Yaşayan İnsanlar Asla Mutlu Olamazlar başlıklı yazı Hayat Işığı tarafından 12.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu