" Solabilecek kadar karanlıktık, kimi zaman kalbimizde biten duygularımızla, kimi zamansa gittikçe tükenen nefesimizle. Doğmak istiyorlardı belki de günlerimiz, en başından batacak olan bu karanlık yolların izinde değillerdi artık. Umutlarımızı çalan zaman, daima esir tutmuştu gözümüzde.

Ufka doğacak kadar aydınlıktık, kimi zaman yüreğimizde yanan ateşimizle, kimi zamansa gittikçe açan çiçeklerimiz, ümitlerimizle. Batmak istiyorlardı belki de gecelerimiz, en başından doğacak olan güneşimizin peşinde olmak istemiyorlardı artık. Gecelerimizi alan zaman sahibiydi tüm endamın da.
Ve tüm bu serzenişin kafesi zaman, belki menfaatlerin kazananıydı belki de tüm umutların kaybedeni. İçinde biriktirdikleri vardı bir de, bir anı uğruna vurulduğu saniyeleri hatırlatırdı bazen, herşeye rağmen verilen yıllarını ve söküp giden anılarını.

Geçen saniyelerimizin şahidi hayat, kimi zaman kalbimizde yeşeren bir çiçek kimi zamansa boğazımızda düğümlenen bir nefes. Öyleki oyun misaliydi her bir karesi, herşeyi belirsiz, herşeyi şekilsiz.. Nasıl gözyaşlarını biriktiren saniyeler yıllara dönüşüyorsa gülüşleri harcayan yıllar ise saliselere dönüşüyordu.

Çizdiğimiz karelerin resmiydi kader yada yaşanmışlıklarıyla süslenmiş bir defter.. Ve daima ileriye gidecek olan bu yolun esiri, geçmişi ve rotanın belirtisi.

Sahi, kaderimizi belirleyecek olan gerçekten hayat mıydı, yoksa sadece yaşadığımız bu dakikalardan mı ibaretti? İnatçı zaman, acımasız zaman.. sen daima yeşeren bu umutlarımızın bahçesi, dökülen gözyaşlarımızın bir izi olarak kalacaksın... "

Rüya Uzun


( Hayat Yolu başlıklı yazı Rüya tarafından 1.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu