Sessiz Bir Şarkı
Sessiz Bir Şarkı

Adım gibi görüyordum her şeyi. Bir o kadar masum, düşüncelerde kaybolmuş. Yağmur gibi yağan şarkılarım, daima dökülen gözyaşlarımı anlatırlardı melodilerinde. Onların sesini, duyguyla ve karışık. Zamanın verdiği erken izler, içimde çizilen çizikler, kaç gemiye atılan paslı demirler. Her defasında tribünlerde dans etmeyi seven yüreğim bir kez daha başka bir baharda, bambaşka diyarlarda, yalın ayak dolanmak gibiydi. Bir o kadar umutlu düşlerim, onun eteklerinde dolanırken.. 

Ve sordum dağ eteklerine, "Güneş içinden doğarken, gerçekten sıcak mı?" Bu donmuş, "kalp" lakaplı et parçalarını ısıtacak kadar? Ya da sadece onların içindeki umutları mı eritiyordu bu ateşi? Şarkılarım suskun, limanlarım sessiz, içim çıplak. Gururumu bile ezip geçen bu dünyada, küçük ellere taş değdiren, masum gözleri ateşlere layık gören, minik kalplerini karanlık derelerde boğarak durduran, bir menfaat uğruna zevklerini doyuran bu et yığınlarının olduğu, sırf korkusundan Tanrı'yı bile kullanan et yığınlarıyla bu dünyada yaşayıp ölürken çıplak! 
Sonra bir kez daha düşündüm şu sözümü;

Ey hayat! 
Söyle şu kör nefislere, 
zamanın kuytusunda, 
ölümle yaşarken,
yaşamı öldürüyorlar.. 

                 
Kör Nefsin Sokakları - 7 Ağustos 2024


Bir kez daha mı kelime oyunu oynamalıydık? Beceremediğimiz, bir katliam senfonisinde kaç defa daha kelime oyunu oynayacaksak, şimdi tekrar mı oynayacaktık? Hayvanların insanlaştığı zamanda insanlar nereye gidiyordu peki? Aklı olmayan, aciz canlıların bile insanlık içinde yaşadığını görmek kaç kişiyi bir kez daha öldürüyordu? Her şey zamana aitti. Bu dağlar, taşlar, evler.. Peki ya şeref? Onur, merhamet, vefa?.. 

Rabbim bize de acımayacak, bizi asla affetmeyecek sevgili aydın kardeşlerim. Sizi, gözünüzle bile bakamadığınız bu derin kuyulara, karanlık derelere attığımız için. Sizin gördüğünüz karanlık günlerde hiçbir zaman gün yüzü göremeyeceğiz.

Çünkü biz bu minicik elleri koskoca dünyaya sığdıramadık. Küçük oyunlarımızı, uçsuz yalanlarımızı, donmuş kalplerimizi sığdırdık ama güneş yürekli bu sabileri sığdıramadık.Yalan bir şarkıda, melodi olup devam ettirmek yerine sadece sözleri olduk. Melodisiz, sessiz, karanlık.. Sessiz bir şarkı gibiydik, hatta ta kendisi... 


Rüya




 




( Sessiz Bir Şarkı başlıklı yazı Rüya tarafından 13.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu