En Değerli Hazinem
Direnmek gerekir bazen, hayatın ardında getirdiği onca zorluk ve ümitsizliğe karşı, mücadele etmek gerekir her zaman, hayatın karşına çıkarabileceği, yaşatabileceği tüm umut ve güzellik için. İnsanoğlunun sahip olduğu en büyük armağan da buydu zaten. Yaşadığı sürece her şey onun içindi, onun için yaratılmıştı. Tanrı'nın ona sunduğu en büyük armağan ise "yaşamak" idi. Amelleri günahtan olsa da, gönlü yalnız sevabınaysa da. Hayatında yaşadığı her saniye, nefsi için harcadığı onca kağıt parçasından çok daha değerliydi. Çünkü zaman nankördür, ne kadar çabalarsan çabala asla geri dönmez. Yalnızca misafirdir o, kimi zaman yaşlı gözlerimizin feri gittiğinde kimi zamansa saklı gamzelerimiz güldüğünde. 

Yalnızca yapılanlar ve yaşanılanlar şekillendirir hayatı. Kazandıklarımız ve kaybettiklerimiz. Kaybettiklerimiz, yaşamın ve yaşamanın değerini kalanlarla hatırlatır, aldıklarıyla sınar. Kazandıklarımız ise yaşamın zaten sınandığı yerde, verdikleriyle tazeler. Sevgili hayat; Bugün benim sana kavuştuğum on beşinci yıl dönümüm. Biliyorum, her canın gibi benden de çok şey aldın, çok şey kaybettirdin. Ama hediyemi vermekte de asla ayıp etmedin. Değerlim, yazmak benim için her şeydi. Onların değerli insanlar ile beraber yazılması da. Bana içerisinde "yaşayabileceğim" bir yuva hediye ettin. Edebiyatımızın, sevgili Türkçemizin emin ellerde olduğu onca saygıdeğer insan hediye ettin.. Her şey için teşekkürler Sevgili Edebiyat Evi. Evet bu yıl ki doğum günü hediyem sizsiniz, her ne kadar tam gününde verilmeseniz de, dalıma erken konmuşsunuz sadece..
Sevgi ve saygılarımla... 

Rüya Uzun
( En Değerli Hazinem başlıklı yazı Rüya tarafından 28.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu