İnsan zaman geçtikçe anlıyor bazı şeyleri. "Geçen zaman her şeyi bırakır ardında" diye bir söz vardır ya zihnimizde canlanan. Şimdilerde düşünüyorum da gerçekten öyle. Hani bir çiçek yetiştirmek istersin ve bu yüzden önce tohumunu koyman gerekir toprağına. O tohum günler hatta haftalar geçtikçe uzar, yeşerir, büyür ve en sonunda bir mucize ile doğar. Çiçek nasıl yaşar? Güneşle yaşar, suyla yaşar..

Kısacası ona çok iyi bakman gerekir. Böyle de nankördür aslında çiçek. Bir kez aksatsan solmaya yüz tutar. Su senin sevgin diyelim ve onun sevgisinin, güveninin yaşam kaynağı. Güneş de onun diğer yaşam kaynağı. Sen eğer sevgini az vermeye başlarsan yavaştan solmaya başlamaz mı o çiçek? Şimdi diyeceksin ki sadece benim mi sevgime ihtiyacı var başkası versin ne olacak? En başından beri onda yeşeren bu sevgi, senin ona verdiğin bu umutlar unutulur mu sanıyorsun be zalim! 

Tabi ki sadece senin sevgine ihtiyacı var. Başından beri bu oyunun sahibi sendin çünkü..Bazı insanlar bunu yapıyor işte. Önce sevginin tohumunu ekiyor, yetiştiriyor, umut veriyor, sonra beyfendiler/hanımefendilerin zevki kalmıyor. Evet insanların kalbi birer oyuncak. Baksana ne güzel oynuyorsun içindeki duygularıyla, umutlarıyla, hayalleriyle! Ne de güzel zevk alıyorsun.. 

Her şeyden önce acı çekmemek için onlarla geçirdiğin onlarca anıyı unutmanın gerektirdiği yük de ayrı bir mesele. Fakat zamanın unutturamadığı, unutulmayacak kadar da zor olan şeylerden biridir acı, kimi zaman yalanların içinde kimi zamansa doğruların.Onca sahte insanla çevirili olan bu Dünya'yı anlamak da cabası, bugün yanımda olup yarın olmayacak bu tür üç kuruşluk insanları anlamak, sevmek ve tüm bunlara rağmen yaşamaya devam etmek.

 Unutmak istiyorum gözlerini, unutmak istiyorum gülüşlerini. Şu gururumu bile gurursuz yaptım, çık artık aklımdan be zalim!.. 

( Zalim başlıklı yazı Rüya tarafından 2.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu