Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 26.07.2024
Okunma Sayısı : 365
Yorum Sayısı : 10
Günün Yazısı

Bu Yazı 27.07.2024 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.
Hz. İsa Öldü Mü? Dünya Siyoniste Kaldı Mı?


24 Temmuz 2024'de İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netenyahu ABD Kongresinde bir saat süren bir konuşma yaptı. Peki neler dedi bu konuşmasında? Elimde tam metin yok ama özetle:

* ''ABD bize maddi-manevi yardım etsin aksi takdirde daha çoook 11 Eylüller yaşarız.'' dedi.

* ABD Nasıl ki dünyaya barışın gelmesi için 1945'de Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası attıysa biz de barış için Gazze'yi bombalıyoruz.''Dedi.

*Tüm dünyanın gözünün içine baka '' Gazze'de bir tek sivil öldürmedik.'' dedi. Oysa sadece katledilen 40.000'e yakın insanın 17.000'i bebekler ve çocuklardı.

*'' Biz Filistinlilerle değil İran'la savaşıyoruz.''Dedi.

* ABD Halkına aptal dedi.

* Siyonist ABD liderlerine ve Devlet Başkanlarına ( Trump ve Biden ) teşekkürlerini arz etti.
* Söylediği en önemli söz ise '' Bizim zaferimiz sizin zaferiniz olacaktır'' idi.

Kongre salonuna girerken tam üç buçuk dakika ayakta alkışlandı. İşlediği cinayetleri ballandıra ballandıra anlatırken tam 72 kez yine ayakta alkışlandı.

Onu alkışlamayan, protesto eden tek bir parlamenter vardı ki o da zaten Filistin Filistin asıllıydı.

Filistin asıllı Rashida Tlaib, Netenyahu'nun konuşması üzerinde '' Savaş suçlusu ''yazan bir pankartı ona karşı tuttu. Konuşması bitince de pankartın diğer yüzünü çevirdi, o yüzde de ''Soykırımın Özeti '' Yazıyordu.

Evet, Netenyahu'nun konuşması gerçekten de soykırımın özetiydi ama bunun hiç önemi yoktu zira onu alkışlayanların hepsi Siyonizmin zaferinin kendi zaferleri olduğuna inanıyorlardı.

İsrail'e her türlü yardım yapılmalıydı ki Rab sonunda kıyameti koparmaya mecbur kalsın. Dünya saadeti kıyamete kadar Yahudilerindi. Ahiret saadeti ise kendilerinin olacaktı (!) Bir an önce ebedi dünya saadetine kavuşmaları için kıyametin bir an önce kopması gerekiyordu. Kıyametin bir an önce kopması için de soykırımın daha acımasız bir şekilde devam etmesi. Hatta Hıristiyanlar nasıl ki Haçlı Seferleri sırasında Antakya önlerinde, Suriye'de Müslümanları pişirip yedilerse Yahudiler de yakarak öldürdükleri Müslüman bebekleri yiyebilirlerdi. İşte bu durumda Rab-Tanrı çaresiz kalır(!) kıyameti kopartırdı.

Tanrı'nın çaresiz kalması nasıl bir akıl tutulmasıdır fazla kafa yormayın zira tüm dünya Netenyahu'nun ABD Kongresinde yaptığı bu konuşmaya kilitlenmişken bizim Diyanet İşleri Başkanımız düğün değil seyran değilken öpüverdi birden bire bizleri.

Evet, Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş, bizler tam ABD'yi ve Netenyahu'yu dilimizle lanetleyip kalbimizle buğz edecekken adeta '' Durun hele ! Daha önemli bir mesele var: Biliyor musunuz, Hz. İsa öldü.'' Dedi.

Diyanet İşleri Başkanımız '' Hz. İsa öldü'' Der demez Netenyahu'nun ABD Kongresinde yaptığı konuşmayı bir tarafa attık. Sesli olarak demesek de '' Kim takar Filistin'i? Şimdi çok daha mühim bir meselemiz var.'' diyenimiz bile oldu kesin.

Artık ilgili-ilgisiz, bilgili- bilgisiz herkes bir şeyler yazmaya başladı. Daha doğrusu herkes bilgisiz, cahil, Arapça bile bilmeyen Ali Erbaş'a haddini bildirme yarışına girdi.

Ali Erbaş hayatında hiç görmedi, okumadı ya Nisa Suresinin 157-158. Ayetini, bu ayetleri paylaşarak ona ders vermeye çalıştılar.

Ne yazıyordu o ayetlerde:

157: Bir de: “Biz, Allah’ın Rasûlü Meryem oğlu İsa Mesih’i öldürdük” demeleri yüzünden. Oysa onlar İsa Mesih’i ne öldürebildiler ne de çarmıha gerebildiler. Öldürdükleri başkası idi, fakat onlara İsa gibi gösterildi. Şüphesiz ki İsa hakkında anlaşmazlığa düşenler, onun öldürülmesi hususunda da şüphe içindedirler. Bu konuda zanna tâbi olmaktan başka hiçbir bilgileri yoktur. Kesin olan şu ki, onu öldüremediler:
158: Bilakis Allah onu kendi katına yükseltti. Allah, kudreti dâimâ üstün gelen, her işi ve hükmü hikmetli ve sağlam olandır.

Yani Efendim Allah Hz. İs'yı öldürmedi.

İyi de Aynı Kur'anın

*Âl-i İmran Suresi 185. Ayetinde,
*Enbiya Suresinin 35. Ayetinde,
*Ankebut Suresinin 35 Ayetinde

'' Bütün nefisler ölümü tadacaktır.'' Denmiyor mu?

Hz. İsa da ölümü tadıcı bir Allah'ın kulu değil midir?

Yani Hz. İsa, çarmıhta ölmedi eyvallah da, Allah onu daha sonra öldürüp kıyamete yakın tekrar diriltecek olamaz mı?

Her neyse, bu konu beni aşar. Ama şurası bir gerçek ki Yahudi oyunu çok güzel oynuyor.

ABD parlamentosundaki konuşma öncesinde sokak köpekleri meselesi, konuşmanın hemen ertesi günü Hz. İsa öldü mü ölmedi meselesi derken Filistin'deki soykırım yine gündemimizden çıktı.

Bir soruyla bitireyim:

Dünyanın beşten büyük olduğuna hâlâ inanan var mı?
( Hz. İsa Öldü Mü? Dünya Siyoniste Kaldı Mı? başlıklı yazı Sami Biber tarafından 26.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu