Kudüste İnsanlığımız Öldü-2-



Kudüste İnsanlığımız Öldü-2-


,Bir süre sonra, onların arayışına katılan sokakların çocukları da bu grubun bir parçası oldu. Elleri yüzleri kana boyanmış, kiminin kolu yok, kiminin bir gözüne şarapnel saplanmış ağlayarak arkadaşlarını aramaya çıkmışlardı. Dillerinde “Allah” nidalar ve “Allah bizim vekilimizdir, o ne güzel vekildir” sözleri vardı, yankılanıyordu Kudüs’te. İt-rail tarafında bu sözler duyulurken parçalanıyor, kıvranıyorlardı, kıvranarak can veresiceler, melunlar, zındıklar, kâfirler topluluğu… Cesaretle dolup taşan masumiyetleri, Meryem’in yüreğinde bir umut ateşi yakıyordu. Her biri kendi kaybolmuş hayallerinin peşindeydi; bir çocuğun kaybolan kedisi, diğerinin kaybolan düşleri…

Ve o an, Meryem Ana anladı ki, hayatta kaybolan sadece eşyalar evler sokaklar değildi; bazen insanlar da kaybolur ve yeniden bulmak için bir araya gelmeleri gerekirdi ama nasıl? Yavaş yavaş, arayışın anlamı derinleşirken, Meryem inanıyordu ki, sevgiyle kucaklayacakları her şey, bu topluluğun yeniden doğuşunu sağlıyordu. 


Arama ekipleri, Kudüs’ün dolambaçlı sokaklarında ilerlerken, çocukların sesi gülüşmeleri ve neşeleriyle etrafa yayıldı. Her biri, umudun bir parçası olmuştu ve çocukluk dünyalarının saf sevgi dolu sıcaklığında kaybolan her şeyi geri kazanmaya kararlıydılar. Meryem Ana, bu genç ruhların enerjisiyle dolarken, aklında bir şey daha beliriyordu: Kaybettiğimiz şeyleri bulmak, sadece fiziksel bir arayış değil; aynı zamanda kalpten kalbe bir yolculuktu,işte dünyada kaybedilen buydu, oysa Müslüman bunu asla kaybetmez yüreğinde taşırdı.

Birden dikkatlerini çeken bir ses duyuldu. “Miyav!” Sesin kaynağı, bir köşede saklanan küçük, tüylü bir kedicikti. Samuel ‘in gözleri parladı, hemen koşarak kedisine doğru gitti. “Sophie!” diye bağırarak kedisini kucakladı. Kedinin sevimliliği ve Samuel ‘in mutluluğu etrafındakilere neşe saçıyordu, arkadaşının bedeni parçalanmış ortadan ikiye bölünmüştü.

Meryem, bu sahneyi izlerken içindeki sevginin büyümesini hissetti. “Görüyor musun, Samuel? Hayat bazen kaybolmuş gibi görünen şeyleri bile bulmamıza olanak tanır,” dedi. “Önemli olan, aramayı hiç bırakmamaktır.”

Samuel, kedisini severken “Teşekkür ederim Meryem! Yalnızca kedi için değil, bana umut verdiğin için de… Seninle bu yolculuk çok güzeldi!” dedi. Meryem’in kalbi, samimiyet dolu bu sözlerle ısınmıştı.

Elia, etraflarındaki görüntüye gülümseyerek baktı. “Bazen en sıradan arayışlar, en büyük anlamları taşıyarak hayatımıza dokunur. Bugün burada, bu minik kediyi bulmakla değil, birbirimize yeniden bağlanmakla bir şeyler başardık.”

Çocuklar, Meryem’in sözlerinden ilham alarak birbirlerine sarıldılar. O an, Kudüs’ün sokaklarında kaybolmuş başka bir şeyin daha bulunduğu anlaşıldı: toplumsal beraberlik ve sevgi.

Gün yavaşça akşamüzeri ’ne yaklaşırken, Meryem Ana ve çocuklar, bir birlerine veda ederlerken, Meryem, “Her zaman umudu canlı tutun,” dedi. “Sevgi, en karanlık anlarda bile yolumuzu aydınlatır.”

Çocuklar, kalplerindeki bu yeni keşfi, hayatlarının bir parçası haline getireceklerdi. Meryem Ana, az sonra yola çıkmak üzereyken, birden Elia’nın sesiyle irkildi. “Meryem! Bugünkü bu yolculuğumuzu paylaşmalıyız. Belki de başkalarına ilham verir.”

Meryem, dostunun sözleri üzerine bir an duraksadı. “Evet, belki de paylaşmalı ve insanların bir araya geldiği ölen insanlığı, kaybolmuş Müslümanları anlatalım. Hem kaybolan şeylerin bulunmasına, hem de aramayı asla bırakmayan kalplere.”

Mehmet Aluç


( Kudüste İnsanlığımız Öldü-2- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 14.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu