Geçmişin İzleri-1-


Geçmişin İzleri-1-


Geçmiş düne geçmişine kendi dünyasına gitmeden önce, bugün karşımıza çıkmış olsaydı onu ihaneti içinde taşımadan geçmişe göndermek için bir fırsatımız olabilir miydi? Bunu bilmek çok zor, belki geçmiş taşıyamadığımız ağır yükleri sırtımızdan alarak, kendi geçmiş dünyasına götürerek yükümüzü hafifletmeye çalışsa da, bu yük ölene kadar ağırlığıyla üstümüzde kalıyordu.

  Elif, İstanbul’un tarihi yarımadasında, taş döşeli sokakların arasında yaşayan bir ressamdır. Koyu kahverengi saçları, gözlerindeki derin düşüncelerle uyum içindedir. Sanatı, iç dünyasını ifade etmenin bir yolu olmuştur. Ancak Elif’in içinde, geçmişin karanlık gölgesi hâlâ varlığını sürdürmektedir. Elif’in annesi, onun küçükken ölümünün eşiğinden döndüğü bir hastalıkla mücadele etmişti. Annesinin gözlerindeki umutsuzluğu ve babasının sessizliği, Elif’in ruhunda derin yaralar açmıştı. Babası, bir gün ansızın terk etti ve geride sadece bir mektup bıraktı. Mektupta, “İçimdeki savaşı kazanamadım, seni seviyorum” yazıyordu. Bu mektup, Elif’in içsel çatışmasının başlangıcıydı.

 

  Elif, tuvalin üzerine renkleri sürerken, içindeki karmaşık duyguları ifade eder. Rüyalarında babasının yüzünü görür, annesinin gözlerindeki acıyı hatırlar. Sanatı, hem bir kaçış hem de bir yüzleşme aracıdır. Ancak bir gün, bir sergi açılışında, Elif’in karşısına geçmişten bir yüz çıkar. Babası, yıllardır kayıp olan babası, onunla göz göze gelir. Babası, yıllardır Elif’e ulaşmamıştır. Ancak şimdi buradadır ve bir sırrı vardır. Elif, babasının neden terk ettiğini, içindeki savaşı nasıl kaybettiğini öğrenmek istemektedir. Ancak bu sır, Elif’i hem geçmişiyle yüzleşmeye hem de geleceği şekillendirmeye zorlar. İstanbul’un dar sokakları, Elif’in içsel çatışmasının bir yansıması gibidir. Minarelerin gölgesi, geçmişin izlerini takip ederken onunla dans eder. Elif, hem sanatıyla hem de babasının sırrını çözmeye çalışırken, İstanbul’un tarihini ve gizemini de keşfeder.

  Babası, Elif’in hayatını etkileyen bir sırrı taşıyor. Elif, babasının gözlerine baktığında, yılların birikimi ve acı dolu anılar arasında kaybolur. Babası, sessizce Elif’in yanına gelir ve ona bir zarf uzatır. Zarfın içinde eski bir fotoğraf ve bir mektup vardır.

  Fotoğraf, genç bir çifti göstermektedir. Kadın, Elif’in annesi olduğunu hemen anlar. Ancak yanındaki adam, Elif için yabancıdır. Babası, bu adamın kim olduğunu açıklamadan önce Elif’i sessizce dinler.

Mektup, babasının el yazısıyla yazılmıştır. Elif, titreyen elleriyle mektubu açar ve okumaya başlar.

Mehmet Aluç

Devam edecek inşallah.


( Geçmişin İzleri-1- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 11.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu